حجت الاسلام و المسلمین موحدی پور جانشین نماینده مرجعیت و ناظر بر امور اداری مالی و عضو شورای راهبردی دبیرخانه در دبیرخانه کنگره میباشد که بخش هایی از گفتگوی ایشان پیرامون کنگره را در ذیل می خوانید:
نظر خود را در مورد اهمیت کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی بفرمایید.
اهلبیت( و علمای شیعه نقش بسزایی و مهمی در پیدایش و گسترش علوم اسلامی داشتهاند. در گذشته کارهایی جهت نشان دادن این مهم مانند کتاب تأسیسالشیعه مرحوم صدر نگاشته شده است، اما کاری منسجم، کامل و گسترده در معرفی این امر صورت نگرفته است و این کنگره از این حیث بسیار مهم و بیسابقه است. همچنین در زمان کنونی که عصر ارتباطات و اطلاعرسانی میباشد برگزاری این کنگره و شناساندن نقش علمای شیعه و اهلبیت( بیش از پیش اهمیت این کنگره را نشان خواهد داد.
اطلاعات خود را در مورد سابقه کنگره بفرمایید.(که در تاریخ کنگره ثبت و ضبط شود)
با توجه به برگزاری دو کنگره مقابله با جریانهای تکفیری توسط مرجعیت جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله) خلأ یک کار ایجابی که همان معرفی شیعه بود بسیار به چشم میخورد؛ از اینرو حضرت آیت الله با پیشنهاد بدیع خود مبنی بر برگزاری کنگرهای جهت شناساندن نقش علمای شیعه در پیدایش و گسترش علوم، در شهریور ماه سال ۱۳۹۵ با ارائه این طرح به موسسه دارالإعلام گامهای اولیه شروع کار گنگره را برداشتند که پس از بررسیهای اولیه بدین نتیجه رسیدیم که بهتر است این امر توسط سه مجموعه تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله) یعنی موسسه تفسیر، موسسه شیعهشناسی و موسسه دارالاعلام برگزار گردد. در نتیجه، در این زمینه جلسات مشترکی گذاشته شد و پس از ارائه طرحهای اولیه جناب حجةالاسلام و المسلمین دکتر رضایی بهعنوان دبیر کنگره انتخاب گردیدند.
در زمستان ۹۵ با آمادهسازی مکان دبیرخانه کنگره در مجتمع دارالولایه، کار کنگره وارد فاز عملیاتی شد. در ادامه با انتخاب مسئولین و معاونین بخشهای مختلف، طرح کلی کنگره آماده گردید و با تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری و کمیتههای علمی، روند دریافت مقالات و نگارش آثار علمی شروع گردید.
روند کنگره را تا کنون چگونه می بینید و نقاط قوت و ضعف آن را بفرمایید.
مهمترین نقطه قوت این کنگره، حمایت مرجعیت عالیقدر جهان تشیع از کنگره است که باعث شاخص شدن این کنگره گردیده است. از دیگر نقاط قوت این پروژه میتوان به استفاده از اساتید علمی، تکیه بر آثار علمی و داشتن پشتوانه علمی این کنگره اشاره کرد. بعد اطلاعرسانی و رسانهای این کنگره نیز باتوجه به دعوت از علمای جهان اسلام در راستای تقویت وحدت بسیار حائز اهمیت است. همچنین دعوت از مستشرقین و گفتمانسازی که در برنامه این کنگره قرار دارد از دیگر جنبههای مثبت آن است. با توجه به زمانبندی کنگره روند کارها نسبتاً خوب و مورد انتظار بوده است، البته با توجه به حجم زیاد کارهای علمی و منشورات کنگره به نظر میرسد این بخش باید با سرعت بیشتری فعالیت نماید تا در روزهای پایانی کنگره با مشکل مواجه نگردد.
توصیه های خود را در مورد ادامه کار کنگره بفرمایید.
همانطور که عرض کردم بعضی بخشها مانند بخش دریافت و ارزیابی مقالات و نگارش کتب نیاز به تسریع دارد و همچنین در ماههای آینده و پایانی سال ۹۶ لازم است تا معاونت اجرایی، بخشهای تابعه و معاونت بینالملل کنگره برنامهریزیهای لازم و فعالیتهای مورد نیاز را در جهت برگزاری هرچه بهتر کنگره با همت و تلاش بیشتری انجام دهند و هماهنگی خوبی که بین واحدهای دبیرخانه است همچنان ادامه داشته و در ماههای آینده نیز بهتر گردد. به بخش اطلاعرسانی و تبلیغات رسانهای اهمیت بیشتری داده شود. لازم است تا با معرفی فکر اعتدالی و به دور از خرافات فرهنگ تشیع و با دعوت از ادیان و مذاهب مختلف، برنامهها بهگونهای باشد تا حساسیتهای قومی و مذهبی برانگیخته نشود.
اگر نکته خاصی در مورد کنگره لازم می دانید بفرمایید.
در پایان لازم است تا از حمایتهای مادی و معنوی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دامت برکاته) و زحمات کلیه مجموعه بالاخص نماینده مرجعیت حضرت حجةالاسلام و المسلمین حاج مهدی مکارم شیرازی و دبیر محترم کنگره جناب حجة الاسلام و المسلمین دکتر رضایی و سایر معاونین و اعضای کنگره که بیوقفه، حتی در روزهای تعطیل، فعالیتهای دبیرخانه کنگره را به پیشبردهاند تشکر و قدردانی نمایم و آرزوی توفیق روزافزون برای همه عزیزان دارم.